top of page

Spørsmål og svar

Hva er klubbens interne regler?

Ettersom vi ønsker et inkluderende og trivelig treningsmiljø i klubben forventes det at alle som stiller på trening oppfører seg ordentlig. Klubbens regler kan du lese mer om her.

 

Må jeg melde i fra på forhånd at jeg kommer på trening når jeg er helt ny?

Nei, det er bare å stille opp på trening. Gi beskjed til instruktøren at du er ny slik at vi kan registrere deg.

Kan jeg delta på noen treninger før jeg bestemmer meg?

Ja, absolutt! Vi har gratis prøvemåned for alle som har lyst å prøve seg.

Behøver jeg å være i god form for å begynne å trene?

På treningene starter vi rolig med å lære basisteknikker og gradvis øker intensitet og vanskelighetsnivå. På denne måten kan alle følge med selv om man ikke har trent før. Tempoet tilpasses slik at alle klarer å følge med.

Hva trenger jeg av utstyr på de første treningene?

I begynnelsen holder det å trene i joggebukse/tights uten glidelås og en slitesterk t-shorte. Det er også greit å ha med seg en vannflaske til å drikke av. Vi trener barfot og alle må passe på at negler på hender og tær er korte (av hygieniske og sikkerhetsmessige årsaker). Smykker/ringer må også tas av før trening begynner.​ Du må også ta med deg klesskift og dusjartikler da det er viktige å dusje rett etter trening. Dette for å unngå hudinfeksjoner.

Er det mye skader i brasiliansk jiu jitsu (BJJ)?

På treningene er det fokus på sikkerhet og hvordan man unngår skader. Dette gjør at det er ganske trygt å trene BJJ. På treningene er det stort fokus på teknikker som forebygger skader, blant annet fallteknikk, hvordan en kan bruke teknikker på en måte som minimerer risiko for skader.

Hvordan ser en vanlig trening ut?

Det første vi begynner med er oppvarming for å sørge for at kroppen er varm og risiko for skader minsker. Oppvarmingen kan være generell eller rettet spesifikt mot enkelte øvelser. Etter oppvarming begynner teknikktrening. Her vil man få øvd på nye teknikker og repetert gamle teknikker. I tillegg blir det vist variasjoner av teknikker som gjør det mulig å tilpasse teknikker til sine egne forutsetninger og fysikken til “angriper”. 

 

Når teknikktrening er ferdig pleier det å være mulighet til å prøve teknikker med litt mer motstand fra partner. Alternativt kan det være litt generell styrke/utholdenhetstrening eller som er spesifikt rettet mot enkelte teknikker. Hele treningen pleier å vare i 1,5 - 2 timer.

Hvilke belter benytter dere?

I brasiliansk jiu jitsu benyttes fargene hvitt, blått, lilla, brunt og svart. Det finnes ikke en grading i tradisjonell form, men det er løpende evaluering av trenere og besøkende instruktører. Det blir sett på progresjon på treninger, i konkurranser og hvor dyktig man er i forhold til høyere graderte. Dette gjør at det kan gå mange år før man kan få et nytt belte.

Hva gjør jeg om jeg blir skadet?

Medlemmer er forsikret via Norges Kampsportforbund. (Obs, dette gjelder ikke prøveperioden, man må ha meldt seg inn for å være forsikret.) Som medlem av Norges Kampsportforbund er du omfattet av forbundets ulykkesforsikring. Barn under 12 år er forsikret gjennom Norges idrettsforbund. Medlemmer over 12 år er forsikret gjennom Tryg Forsikring. Skaden meldes til Norges Kampsportforbund. Les mer her.

Jeg ønsker å melde meg ut. Hvordan gjør jeg det?

Er du allerede medlem og ønsker å administrere medlemskapet ditt kan du trykke her. Det er også her du melder deg ut, om du skulle ønske det.

Hva er grappling?

Grappling er en fellesnevner for kampsporter som er grepsbasert, fremfor å benytte seg av slag og spark. Grappling benytter seg heller av teknikker som kast og bakkekontroll, for så å avslutte en kamp ved leddlåser eller kvelinger. Holdene som dreier seg om leddlåser og kvelinger blir kalt submissions, ettersom motstander må gi seg eller risikere skade hvis en submission blir brukt riktig.

I trening er det normalt å markere at man gir seg ved å klappe på matte eller på motstander for å signalisere at man gir seg,
og skader er derfor svært sjeldne. Slik sett vil kampsporter som brasiliansk jiu jitsu, bryting og judo falle inn under en vid forståelse av grappli
ng-begrepet. For oss i Bergen Grappling har det alltid vært viktig å hente inspirasjon fra alle formene for grappling, og slik ha et bredt spekter av teknikker å bygge på. Selv om det er viktig å benytte de beste teknikkene som grappling har å by på, så har hovedvekten av innflytelsen kommet fra Brasiliansk jiu jitsu.

bottom of page